Prajitura cu rabarbura

de LUK in Prajituri, 12 Iun 2011 | 8147 vizualizari

 

Inspirata tot de aluatul de la prajitura cu cirese al Laurei Adamache si pentru ca am gasit niste rabarbura in gradina mamei,a iesit un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • aprox.500gr de rabarbura
  • 400gr faina
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • 7 oua
  • 250gr zahar tos
  • 120gr zahar pudra
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

 Curatam betele de rabarbura de coji si le taiem in bucati lungi de 2-3 cm.

   Punem intr-un vas 3 oua intregi plus 4 galbenusuri(cu albusurile facem bezeaua).Mixam foarte bine ouale cu zaharul.Adaugam apoi uleiul,mixam 1min,punem si laptele si coaja de lamaie si amestecam bine.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus. Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Aranjam betele de rabarbura si coacem 40min la foc mic.Dupa 30min incepem sa pregatim bezeaua.Batem albusurile spuma tare apoi incorporam treptat zaharul pudra.

Scoatem prajitura ,punem deasupra bezeaua si mai lasam la cuptor la foc mic 10-15min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura felie de lapte - Desertul preferat al copiilor